| Sós csigák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 75 dkg liszt 2 mokkáskanál só 1 kocka élesztő 1/2 l langyos tej 1 dl étolaj Töltelékhez: 20 dkg margarin 2 db tojássárgája 2 mokkáskanál só felvert tojásfehérje a mázhoz különböző olajos magvak a szóráshoz /szezámmag,napraforgó,lenmag/ Elkészítés: Az élesztőt egy kevés langyos tejben megtuttatjuk,majd a liszthez adjuk a sóval és az étolajjal együtt.A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül,hogy megvárnánk amíg megkel,1 cm vastagra nyújtjuk. A margarint összekeverjük a tojássárgákkal és a sóval,majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük.A tésztát két oldalról föltekerjük a közepéig,és középen kettévágjuk.A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük.Lapjukkal lefelé rárakjuk őket a sütőlapra,megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórju a magokkal. Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg szépen megpirulnak. A receptet beküldte: magdi22 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |