Tutireceptek.hu fejléc

Sós csigák recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
75 dkg liszt
2 mokkáskanál só
1 kocka élesztő
1/2 l langyos tej
1 dl étolaj
Töltelékhez:
20 dkg margarin
2 db tojássárgája
2 mokkáskanál só
felvert tojásfehérje a mázhoz
különböző olajos magvak a szóráshoz
/szezámmag,napraforgó,lenmag/

Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben megtuttatjuk,majd a liszthez adjuk a sóval és az étolajjal együtt.A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül,hogy megvárnánk amíg megkel,1 cm vastagra nyújtjuk.

A margarint összekeverjük a tojássárgákkal és a sóval,majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük.A tésztát két oldalról föltekerjük a közepéig,és középen kettévágjuk.A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük.Lapjukkal lefelé rárakjuk őket a sütőlapra,megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórju a magokkal.
Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg szépen megpirulnak.


A receptet beküldte: magdi22


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi csigák » Fahéjas csigák » Pizzás csigák » Habos csigák
» Csokoládés csigák » Sütőtökös csigák » Sajtos csigák » Pudingcsigák
» Adventi kalács » Köményes stangli » Sajtos rúd /egyszerűen/ » Leveles tésztás sajtos
» Pizzás muffin egyszerűen » Krumplilángos 2 » Finom sajtosrúd » Virsli burgonyatésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.