| Karácsonyi almapuncs receptItalok, koktélok Hozzávalók: 2 db alma 10 dkg szárított füge 2 db lédús narancs 6 dl kékszőlőlé 1 kiskanál őrölt fahéj 1 kiskanál szegfűszeg 3-4 evőkanál cukor Elkészítés: Az almát felszeleteljük, a fügét nagyobb darabokra vágjuk, a narancsot kifacsarjuk. A cukrot alacsony hőmérsékleten felolvasszuk a szőlőlével és a narancsok levével, majd beleszórjuk az almadarabkákat és a fügét is, és felforraljuk az egészet. Ekkor félretesszük,hagyjuk hűlni, és ha hab keletkezik a tetején, azt egy kanállal leszedjük. Fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Az almát és a fügét szűrőlapáttal kivesszük és elosztjuk a tálalópoharakba, erre ráöntjük a puncsos italt. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |