Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi almapuncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 db alma
10 dkg szárított füge
2 db lédús narancs
6 dl kékszőlőlé
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál szegfűszeg
3-4 evőkanál cukor

Elkészítés:
Az almát felszeleteljük, a fügét nagyobb darabokra vágjuk, a narancsot kifacsarjuk. A cukrot alacsony hőmérsékleten felolvasszuk a szőlőlével és a narancsok levével, majd beleszórjuk az almadarabkákat és a fügét is, és felforraljuk az egészet. Ekkor félretesszük,hagyjuk hűlni, és ha hab keletkezik a tetején, azt egy kanállal leszedjük.
Fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Az almát és a fügét szűrőlapáttal kivesszük és elosztjuk a tálalópoharakba, erre ráöntjük a puncsos italt.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Litván karácsonyi kenyér » Karácsonyi pulykamell » Karácsonyi diós linzerke » Karácsonyi kalácskoszorú
» Drezdai karácsonyi kalács » Karácsonyi narancsleves » Karácsonyi apró sütemény » Karácsonyi gyümölcskenyér
» Karácsonyi madelein » Karácsonyi torta » Karácsonyi habkarikák » Karácsonyi Puncs
» Karácsonyi csillagpuncs » Karácsonyi saláta » Karácsonyi diós linzer » Karácsonyi burgonya


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.