Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi habkarikák recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók (55 db):
4 db tojásfehérje
36 dkg porcukor
80 ml víz
A tepsibe:
sütőpapír
A tetejére:
színes és barna szórócukor

Elkészítés:
Elkészítése:
Előkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt, én a sütőrácsaimra tettem a papírt. A porcukor egyik felével 18 dkg-al, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz. Csillagcsöves nyomózsákba töltve, a papírra emeletes karikákat nyomunk, a tetejükre pedig szórócukrot szórunk. Én egyszerre tettem be a két rácsot, és a sütő ajtaját kitámasztottam egy fakanállal. Így kell sütni 2 óra hosszat. Ekkor kivettem egyet, és jónak is találtam. A sütőt elzárva, még pár órát bent hagytam őket.

Tanácsok:
forrás:rama

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi burgonya » Karácsonyi diós linzer » Karácsonyi puha mézes » Karácsonyi borkrémleves
» Karácsonyi saláta » Karácsonyi kuglóf » Karácsonyi fatörzs » Karácsonyi mézeskalács
» Karácsonyi puncsocska » Karácsonyi mézes figurák » Karácsonyi narancsleves » Karácsonyi kalács
» Karácsonyi habkarika » Karácsonyi Egg Nogg » Karácsonyi mézes » Karácsonyi ajándékgyümölcs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.