| Kapros-túrós cukorbetegeknek is receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg graham liszt 2 tojás sárgája 3-4 kávéskanál édesítő 2,5 dl tej (1,5-ös) 3 dkg élesztő 5 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor a töltelékhez: 50 dkg túró (sovány) 2 tojás 1 csomó kapor pici só ½ l. tejföl (12 %os) édesítőpor ízlés szerint Elkészítés: A tészta hozzávalóit normál kelt tészta módjára összeállítottam.15-20 percig kelni hagyjuk. 180 fokra melegítem a sütőt, majd kiborítottam a tálból a tésztát, kinyújtottam egy nagy tepsi méretére (kb 1 centi vastagra) a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A túrót, tojást és az apróra vágott kaprot összekevertem, és a tésztára simítottam, aztán pedig az édesítős tejfölt rákenem a tetejére. A forró sütőbe addig sütöm, amíg kezdett pirulni a teteje. Tanácsok: Az édesítőt ha nem használjuk ez a süti enyhén sósan is megállja a helyét. Akár desszertként,de akár gulyásfélék mellé főételként is kínálhatjuk Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |