| Piskóta - cukorbetegeknek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz) 14 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 5 g sütőpor Elkészítés: A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is. A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük. Tortaformában: 35- 40 perc Közepes tepsiben: 25-30 perc Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc A kész tésztát oldalt késsel meglazítjuk, lisztezett deszkára borítjuk,kicsit megmozgatjuk, hogy ne ragadjon le a gőztől. A papírt vizes ecsettel megnedvesítjük,s mikor meglazul, lehúzzuk a tésztáról. Ha már nem annyira forró, és emelhető, jobb, ha rácson hűtjük ki. Tanácsok: kb.45 dkg lesz belőle Csokoládésan is készíthetjük. Ekkor a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük: liszt: 12 dkg kakaópor: 2 dkg - a többi ugyanaz Diós, mogyorós változat: liszt: 10 dkg darált dió, vagy mogyoró: 6 dkg - a többi ugyanaz Minden más tekintetben ugyanúgy járunk el, mint a síma piskótánál. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |