| Kapros töltöttpaprika székelyesen receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús 50 dkg darált marhadagadó 50 dkg darált füstölt sertéstarja 15 dkg párolt rizs só, törött bors 1 kis fej vöröshagyma 1 tojás 6-8 édes zöldpaprika 1 kg savanyú káposzta liszt tejföl 1 csokor kapor Elkészítés: A párolt rizst, a darált sertéshúst, sót, törött borsot az apróra vágott és zsírban megfuttatott vöröshagymát, a tojást jól összegyúrjuk, és a kierezett, kimagozott paprikákat megtöltjük vele. A savanyú káposztát hagymás zsírban megpároljuk, majd liszttel meghintve tejföllel feleresztjük. Teszünk bele kaprot, sót, törött borsot, majd belerakjuk a töltött paprikákat, a marhadagadót, a füstölt sertéstarját és befedve készre pároljuk. Tanácsok: Kicsit munkás, de nagyon kiadós étel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |