Tutireceptek.hu fejléc

Kapros tökpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 nagy tök /kb.1 kg/
4 db főtt tojás
2 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csomó kapor

őrölt bors
rozmaring
őrölt csemegepaprika

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát kis kockákra vágjuk.
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a tököt és addig pároljuk, míg szétfő és besűrűsödik.
A megtisztított kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk, és a kihűlt masszához adjuk. Meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval, borssal, kevés pirospaprikával és őrölt rozmaringgal ízesítjük, turmixban az egészet pépesítjük.
A pástétomot mély tálba halmozzuk, tetejére szórjuk az apróra vagdalt tojásfehérjéket és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Kenyérre kenve fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros harcsapaprikás » Tejfölös-kapros saláta » Kapros-túrós töltött gomba » Kapros túrókrém
» Kapros joghurtturmix » Kapros-túrós palacsinta » Fokhagymás, kapros uborka » Kapros hal
» Tejfölös kapros lángos » Kapros burgonyaleves » Kapros tésztasaláta » Kapros kenyérlángos
» Fokhagymás-kapros halfilé » Kapros-túrós galuska » Tejszínes, kapros csirke » Magyaros kapros pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.