| Kapros tökpástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 nagy tök /kb.1 kg/ 4 db főtt tojás 2 nagy fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csomó kapor só őrölt bors rozmaring őrölt csemegepaprika Elkészítés: A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a tököt és addig pároljuk, míg szétfő és besűrűsödik. A megtisztított kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk, és a kihűlt masszához adjuk. Meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval, borssal, kevés pirospaprikával és őrölt rozmaringgal ízesítjük, turmixban az egészet pépesítjük. A pástétomot mély tálba halmozzuk, tetejére szórjuk az apróra vagdalt tojásfehérjéket és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérre kenve fogyasztjuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |