| Csirke hamburger receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell vagy comb 1 tojás fehérje 1 gerezd fokhagyma 1 kk joghurt vagy tej 1-1 kk só, bors és hagymapor 1 ek Tony Chachere’s fűszerkeverék 10 dkg prézli 2,5 dl olaj Elkészítés: A csirkehúst megdaráljük. A fokhagymát áttörjük. Keverjük össze a fokhagymát a tejjel, másik tálban a csirkét sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a fele prézlivel. Jól keverjük meg mindkettőt, majd együtt. Vizes kézzel formálunk 4-8 golyót, majd ellapítva ezeket fasírtszerű kerek lappá és forgassuk a maradék prézlibe vagy szórjuk be azzal. Serpenyőben olajat hevíttük, süssük rajta a húst oldalanként 45 mp-ig. át teszük tepsibe előmelegített sütőben süssük, közepes alatti hőn (150 C°) 13-14 percig. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |