| Édes csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkemell 2-3 nagy savanykás alma 2-3 szál sárgarépa 2 evőkanál méz őrölt gyömbér fahéj szerecsendió margarin (lehet étolaj is) Elkészítés: A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük. Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható). Óvatosan fűszerezzünk, mert a túl sok fűszer se jó. Miután kész, kivesszük a húsokat, beletesszük a répát, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almaszeleteket is. Ugyanúgy ízesítjük, mint a húsokat (méz és fűszerek). Magában is fogyasztható, de tálalhatunk hozzá rizst köretként. Tanácsok: Az almát ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, mert könnyen péppé válik.Jó étvágyat, és ne féljetek a nem megszokott ízektől. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |