| Káposztásgombóc és aioli mártás receptKöretek Hozzávalók: gombóc: 50 dkg káposzta reszeve 2 tojás 3 szelet kenyér beáztatva 30-35 dkg liszt 1 dl tej 1 tk cukor 1 dl víz vágott petrezselyemzöld(apróra vágva) Mártás: 1/2 citromlé 4 gerezd fokhagyma.zúzva 2 tojás sárgája 2 dl olaj 1 mk mustár só bors. só bors Elkészítés: gombóc: a káposztát alaposan megsózom és 10-15 percet hagyom állni.Majd kevés olyajat adok hozzá és a tűzhelyen üvegesre párolom.Nem kell kifacsarni a levét.Majd ráteszek 1 mk. cukrot és pirítom egy kicsit. Miután kicsit barnás akkor beleteszem a kinyomkodott kenyeret a tejet petrezselyemzöldet,a tojást,1 dl víz,liszt,olyan sűrű masszává gyúrjuk, hogy formázható legyen.Forrásban lévő vízbe kigombócoljuk és megfőzzük. Mártás: az összes hozzávalót elkeverem simára amg az olaj is el nem vegyül.és kész Tanácsok: A gombóc lassan fő.És óvatosan kell lavarni. a mártásnál érdemes hagymakrémet használni azoknak akik nem szeretik a csípőset mert kicsit az lessz. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |