| Gombamártás tejszínnel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg gomba 1 fej vöröshagyma kb. 1 evőkanál liszt 2 dl főzőtejszín só bors petrezselyem Elkészítés: A hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, hozzáteszem a petrezselymet, és addig főzöm, míg csak egy kevés lé van a serpenyőben. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit megpirítom, majd ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, amíg kellemes, krémes állaga lesz. Nagyon finom kísérője sülteknek, de rizzsel is finom. Tanácsok: Ha kicsit sűrűbbre főzzük, kenyérre kenhetjük, és reszelt sajttal megszórva melegszendvicsnek is kitűnő. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |