Tutireceptek.hu fejléc

Parasztsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 csokor retek
1 csokor újhagyma
1 nagy fej karalábé
1/2 karfiol
1 zöldpaprika
1 csokor snidling
2 félkemény tojás
5 evőkanál borecet
5 evőkanál olaj
1 teáskanál erős mustr
so
fehér bors
néhány csepp Worcester-szósz

Elkészítés:
A karalábét tisztítás után kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben fedő alatt nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát felaprítjuk, a hagymát nem túl vékony szeletekre, a retket nyolc felé vágjuk. A snidlinget finomra, a tojást hatfelé végjuk.
Ecetből, olajból, mustárból és Worcester-szósztból sóval, borssal, snidlinggel és szükség szerinti mennyiségű hideg vízzel marinádot készítünk. Egy nagy tálban jól összekeverjük a zöldségeket, ráöntjük a marinádot és letakarva két órán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Egy tálban szépen elrendezzük, tojásgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
4 adag


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás parasztsaláta » Görög parasztsaláta » Mentás Paradicsomos Salsa » Kínai kel kicsit másképp
» Mediterrán burgonyasaláta » Magos tonhalsaláta » Majonézes káposztasaláta » Sonkás kukoricasaláta
» Feta sajtos saláta » Káposztás uborka saláta. » Fiatalító saláta » Budai saláta
» Majonézes céklasaláta » Krumpli saláta » Virslis zöldbabsaláta » Padlizsán saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.