Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás kelt gombóc (sváb étel) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
maradék töltött káposzta,

A gombóchoz:

3 dl tej
1 cs. szárított élesztő
pici cukor
1 kk. só
liszt, amennyit felvesz
5 dkg zsír

Elkészítés:
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy kis cukorral, sóval és liszttel összedolgozzuk, a végén a zsiradékot adjuk hozzá. Ha megkelt, kinyújtjuk 2-3 cm vastagra, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A maradék töltött káposztát meglangyosítjuk és kétfelé vesszük. (Akkora lábasban, vagy magas szélű tepsiben készítjük, hogy a gombócok elférjenek.)Beleöntjük a káposzta egyik felét. Minden egyes gombócot belemártogatunk a káposzta levébe és szorosan egymás mellé rakjuk őket az edényben. Végül ráöntjük a káposzta másik felét és közepesen forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
Letakarni nem kell, a sütőt ne nagyon nyitogassuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos gombóc » Rizsleves húsgombóccal » Káposztás parasztsaláta » Különleges húsgombócleves
» Texasi káposztasaláta » Csoki gombóc » Burgonyagombóc » Tejbegrízes túrógombóc 2.
» Túrógombóc zabpehellyel » Pihe-puha túrógombóc » Szilvalekváros gőzgombóc » Töltött gombóc almával
» Fráter gombóc » Sonkás-gombócos leves » Egyszerű túrógombóc » Káposztás pacal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.