| Káposztás kelt gombóc (sváb étel) receptEgytálételek Hozzávalók: maradék töltött káposzta, A gombóchoz: 3 dl tej 1 cs. szárított élesztő pici cukor 1 kk. só liszt, amennyit felvesz 5 dkg zsír Elkészítés: Tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy kis cukorral, sóval és liszttel összedolgozzuk, a végén a zsiradékot adjuk hozzá. Ha megkelt, kinyújtjuk 2-3 cm vastagra, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék töltött káposztát meglangyosítjuk és kétfelé vesszük. (Akkora lábasban, vagy magas szélű tepsiben készítjük, hogy a gombócok elférjenek.)Beleöntjük a káposzta egyik felét. Minden egyes gombócot belemártogatunk a káposzta levébe és szorosan egymás mellé rakjuk őket az edényben. Végül ráöntjük a káposzta másik felét és közepesen forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Letakarni nem kell, a sütőt ne nagyon nyitogassuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |