Tutireceptek.hu fejléc

Uborkás rokfortsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagy kígyóuborka, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg reszelt rokfort sajt, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 fiola kapribogyó, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor

Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk (nem besózzuk, csak megsózzuk!). A paradicsompaprikát apró kockákra vágjuk, a megmosott uborkát héjastul lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A levétõl leszûrt kapribogyót apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a kapribogyó levével, az összezúzott fokhagymával, a törött fekete borssal, kevés cukorral. A reszelt rokfortot és a többi összetevõt beleforgatjuk a mártásba, majd szorosan lefedve hûtõszekrényben érleljük legalább 3 órán keresztül. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás raita Indiából » Parasztos uborkasaláta » Görög uborkasaláta » Juhsajtos uborkasaláta
» Uborkasaláta eperrel » Uborkás szendvics » Uborkasaláta rizstésztával » Tojásos uborkasaláta
» Uborkás sajtgolyók » Savanyú uborkás raguleves » Sült hal uborkaszósszal » Uborkasaláta
» Uborkás rizssaláta » Uborkasambal /Indonéziai/ » Sajtos uborkasaláta » Diós-sonkás uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.