| Újévi lencsesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyre: 30dkg lencse 1/2 adag leveszöldség 3 babérlevél 4 tojás 1 nagy fej lilahagyma 1 cs. petrezselyem 1 dl tejföl 2 ek. mustár 1 tk. cukor Elkészítés: Előkészítés: A lencsét néhány órára beáztatjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Elkészítés: 1. A lencsét leszűrjük, sós babérlevéllel ízesített vízben a leveszöldséggel együtt megfőzzük. 2. Közben a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. 3. Leszűrjük a lencsét, a zöldségeket felkarikázzuk. Beletesszük a főtt tojást, a lilahagymát és óvatosan nehogy összetörjenek, összeforgatjuk. 4. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borsal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a petrezselymet, és a lencsesalátára öntjük. Behűtve kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: sutoczkine Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |