Tutireceptek.hu fejléc

Kakashere(pulykahere) pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg kakashere
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db hegyes erős csili paprika
2 mk.kanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
1 csipet majoránna

Elkészítés:
A hagymát tisztítás után kiskockára vágjuk a zöldpaprikával együtt, és a zsírban,megdinszteljük.
A heréket alaposan meg mossuk s az esetleges ideg szálakat levagdossuk róla.
A paradicsomot felkockázzuk apróra és ha már üveges a hagyma, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a paradicsomot. Alaposan össze keverjük s bele tesszük a kakas heréket. Fűszerezzük sóval,borssal majorannával.
Annyi vízzet öntjük rá, hogy épp ellepje.
A hegyes paprikát a tetejére tesszük.
Fedő alatt kislángon főzzük 20-25 percig, pótoljuk a vizet ha szükséges.
Köretként tarhonyát készítünk.
Idény savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edina féle pörkölt » Marhapörkölt Gundel módra » Savanyú máj pörköltágyon » Tejfölös csirkepörkölt
» Kucurapörkölt » Körömpörkölt egyszerűen » Hegyi pörkölt. » Pörkölt zöldbabbal
» Csirkemellből pörkölt » Cukkinipörkölt » Tojás pörkölt » Őzpörkölt másképp..
» Nyelv pörkölt » Galyasági vegyes pörkölt » Sertés láb és fül pörkölt. » Borsópörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.