| Kakashere(pulykahere) pörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg kakashere 1 nagy fej vöröshagyma 5 dkg zsír 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 db hegyes erős csili paprika 2 mk.kanál őrölt pirospaprika só ízlés szerint 1 csipet majoránna Elkészítés: A hagymát tisztítás után kiskockára vágjuk a zöldpaprikával együtt, és a zsírban,megdinszteljük. A heréket alaposan meg mossuk s az esetleges ideg szálakat levagdossuk róla. A paradicsomot felkockázzuk apróra és ha már üveges a hagyma, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a paradicsomot. Alaposan össze keverjük s bele tesszük a kakas heréket. Fűszerezzük sóval,borssal majorannával. Annyi vízzet öntjük rá, hogy épp ellepje. A hegyes paprikát a tetejére tesszük. Fedő alatt kislángon főzzük 20-25 percig, pótoljuk a vizet ha szükséges. Köretként tarhonyát készítünk. Idény savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |