Tutireceptek.hu fejléc

Edina féle pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertés karaj, vagy száraz comb
1 doboz üveges gomba
20 dkg bacon szalonna
1 fej hagyma
1 doboz paradicsompüré
3 dl vörösbor
2 evőkanál áfonya lekvár
2 db szegfűszeg, babérlevél

pici víz
vajon amin a hagymát megpirítom

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és vajon üvegesre pirítom.
Beleteszem a húst és "fehéredésig" sütöm.Hozzáadom a sót és a paradicsompürét, felöntöm vörösborral.Picit forralom, majd beleteszem a gombát a szalonnát a szegfűszeget és a babérlevelet.Ha szükséges még adok hozzá egy csöpp vízet (mindenki ízlése szerint, ki mennyire szereti higan:D)
Mielőtt kész lenne beleteszem az áfonylekvárt.

Nagyon finom, olyan mintha vad pörkölt lenne!


A receptet beküldte: bedina67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» .Zöldborsós gombapörkölt » Pincepörkölt bográcsban » Sárgarépapörkölt » Libaaprólékpörkölt
» Erdész pörkölt » Jászberényi birkapörkölt » Babos pacalpörkölt » Tejfölös csirkepörkölt
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Pikáns nyúlpörkölt » Zöldpörkölt » Vega pörkölt tésztával
» Gombapörkölt paleosan » Edina sajtos pogácsája » Tojáspörkölt 2. » Tök-pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.