| Kakashere leves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg kakashere 2 szál sárgarépa 2 szál fehér répa 1 késhegynyi őrölt bors 3 db húsleves kocka 1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld 1 evőkanál étkezési keményítő 2,5 dl tejföl Levesgyöngy vagy pirított zsemle-kocka Elkészítés: A kakasherét 1-2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, vékony burkától megszabadítjuk, karikára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, szintén karikára vágjuk, s hozzáadva a leveskockákat, kakasherét, őrölt borsot, - felöntve 1,5 liter vízzel - puhára főzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejföllel, petrezselyemzölddel, s besűrítjük vele a forrásban lévő levest, de már nem főzzük tovább. Levesgyönggyel vagy pirított zsemle-kockával tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |