| Kagylótészta csirkehússal és gombával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg kagylótészta 30 dkg főtt csirkehús 20 dkg gomba 15 dkg mirelit zöldborsó 1 ek. reszelt parmezán sajt 1 ek. zsemlemorzsa 5 dl tej 5 dkg liszt 5 dkg vaj 5 dkg reszelt Parmezán őrölt szerecsendió, só Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. A csirkehúst felkockázzuk. A gombát vastag szeletekre vágjuk. Majd kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Keverjünk össze az 1 evőkanálnyi reszelt parmezán sajtot és zsemlemorzsát. Majd a vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre összefőzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot is. A tésztához keverjük hozzá a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük 200 fokon. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |