Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell zelleres-tejszínes burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 fél bőrös kacsamellfilé
4 alma
rozmaringág
60 dkg burgonya
20-30 dkg zellergumó
3-4 dl tejszín
20-30 dkg reszelt sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
szerecsendió
frissen őrölt bors

2 dkg vaj
a tálaláshoz:
párolt káposzta (elhagyható)
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megtisztított kacsamell bőrét beirdaljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé, száraz serpenyőben, közepes lángon 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 2 percig pirítjuk. Ezután tepsibe rakjuk, mellé tesszük a rozmaringágat és a félbevágott almákat. 150 fokra melegített sütőbe toljuk, és 40-45 percig sütjük, közben néha meglocsoljuk a kisülő zsírral. A megtisztított burgonyát és zellert vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk. A tejszínhez adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót, és jól elkeverjük. Beleszórjuk a reszelt sajtot, beleforgatjuk a burgonyát és a zellert. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a burgonyás keveréket. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokra melegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg a zöldség meg nem puhul. A kész kacsamellet párolt káposztával, sült almával és petrezselyemmel megszórt zelleres-tejszínes burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell grillezve » Galuska burgonyával. » Brokkoli sült burgonyával » Busa burgonyával
» Brokkolis kacsamell » Kacsamell hagymasalátával » Karfiol burgonyával » Kacsamell saláta
» Tojásos lecsó burgonyával » Bajor kacsamell » Vajbabfőzelék burgonyával » Muszaka burgonyával
» Sajtkrémes vadkacsamell » Kacsamell sajttal, almával » Ropogós kacsamell » Almás-sajtos kacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.