| Kacsamell zelleres-tejszínes burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 4 fél bőrös kacsamellfilé 4 alma rozmaringág 60 dkg burgonya 20-30 dkg zellergumó 3-4 dl tejszín 20-30 dkg reszelt sajt 2 gerezd zúzott fokhagyma szerecsendió frissen őrölt bors só 2 dkg vaj a tálaláshoz: párolt káposzta (elhagyható) petrezselyemzöld Elkészítés: A megtisztított kacsamell bőrét beirdaljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé, száraz serpenyőben, közepes lángon 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 2 percig pirítjuk. Ezután tepsibe rakjuk, mellé tesszük a rozmaringágat és a félbevágott almákat. 150 fokra melegített sütőbe toljuk, és 40-45 percig sütjük, közben néha meglocsoljuk a kisülő zsírral. A megtisztított burgonyát és zellert vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk. A tejszínhez adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót, és jól elkeverjük. Beleszórjuk a reszelt sajtot, beleforgatjuk a burgonyát és a zellert. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a burgonyás keveréket. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokra melegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg a zöldség meg nem puhul. A kész kacsamellet párolt káposztával, sült almával és petrezselyemmel megszórt zelleres-tejszínes burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |