| Juhtúrós sós sütemény receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt 0,5 kg zsír 30 dkg juhtúró 1 élesztő 2 tojás só tetejére sajt köménymag Elkészítés: Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb sós sütemény. Azért szeretem, mert még napok múltán is friss marad. A lisztet beleteszem a tálba, hozzá teszem a juhtúrót a sót és a tojást. A zsírt én fel szoktam melegíteni és úgy adom hozzá, mert így könnyebb elkevernem, meg az élesztőnek jót tesz a meleg. Egyszerűen összekeverem és mikor megkelt kinyújtom olyan centi vastagra. Derelye vágóval csíkokra szaggatom, megkenem tojással a tetejét aztán jöhet rá a sajt vagy a kömény. Ha sajtot teszel rá figyelni kell, hogy csak éppen kezdjen pirulni a teteje mert különben megég a sajt és keserű lesz. A receptet beküldte: taylor1977 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |