| Jóllakott hókifli gesztenye bendővel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 15 dkg Rama margarin (vagy 12 dkg zsír) 1 tojás 1 tojássárgája 5 dkg darált dió 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza rum (vagy rumaroma) porcukor Elkészítés: A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a reszelt citromhéjat. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (kicsit lágyabb tésztát kapunk). A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy reszelőn lereszeljük), majd ízlés szerint porcukorral és rummal ízesítjük. Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a töltelék. A hűtőből kivett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 8 cm-es köröket szaggatunk (én pogácsaszaggatóval szúrtam ki a köröket). Ezután mindegyik tésztára kb. 1 mokkáskanál tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük. Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve a forró kifliket vaníliás cukorral összekevert porcukorban alaposan meghempergetjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |