| Gesztenyebomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza 2 doboz (kb. 25 darab babapiskóta) 10 dkg Rama margarin 1 csomag vaniliáscukor 2 evőkanál rum kevés tej 10 dkg mazsola a tetejére csokoládémáz, 2 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor Elkészítés: A babapiskótát az egyik kanál rummal ízesített kevés tejben könnyedén megmártjuk, majd egyharmadát egy bombaforma vagy mély tál aljára fektetjük, és az oldalán körös-körül felállítgatjuk. Amikor már lehet, a megpuhult piskótákat egymáshoz nyomkodjuk, nehogy hézag legyen közöttük. A gesztenyemasszát a másik kanál rummal, a vaníliáscukorral, a margarinnal, meg annnyi tejjel, hogy kenhető legyen alaposan kikeverjük. A felét a piskótával bélelt formába töltjük, mazsolával megszórjuk, erre rumos tejben megmártott piskótákat fektetünk. Most a krém maradéka következik, mazsolával meghintve, és az egészet befedjük a maradék tejes rumba mártott babapiskótával. Egy akkora kistányért rakunk rá amely a forma térfogatánál kicsit kisebb, és súllyal lenyomtatjuk. Másnapig a hűtőszekrényben tartjuk. Másnap a kistányért levéve, a forma tetejére egy tálat borítunk, és hirtelen mozdulattal az egészet megfordítva, kicsúsztatjuk belőle a bombát. A tetejére keserűcsokoládé-öntetet csorgatunk. Tálaláskor aki szereti édes tejszínhabbal díszítheti. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 259 kcal Szénhidráttartalom: 41,6 gramm Zsírtartalom: 7,84 gramm A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |