| Sütőtökös gesztenye receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 1kg. tök (tisztítás nélkül mérve) 20dkg. mogyoróhagyma 3 evőkanál vaj 2,5dl. zöldségleves 1,5dl. tejszín só/ bors 1 késhegynyi cayenni bors 50dkg. főtt gesztenye 1 csokor petrezselyem zöldje Elkészítés: A tököt meghámozzuk, magját és a magszálakat kiszedjük, a húsát kockára vágjuk. A mogyoróhagymát meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk, vagy negyedeljük. A vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát három percig pirítjuk benne. Beletesszük a felkockázott tököt, és 5 percig együtt pároljuk. A zöldséglét és az édes tejszínt belekeverjük, felforraljuk, sóval, borssal és cayenni borssal ízesítjük. Közepes lángon, időnként megkeverve 10 percig fedő nélkül főzzük. Hozzáadjuk a gesztenyét. Lefedve további 5 percig főzzük. Megmossuk a petrezselymet, lecsipkedjük a leveleket és felaprítjuk. A zöldséget sóval és borssal fűszerezzük, és rászórjuk a petrezselymet. Bagett és saláta illik hozzá. Tanácsok: Serpenyőben készítsd el, egészen más lesz az íze. :) Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 510 kcal A receptet beküldte: szuzy48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |