| Lászlókenyér(Vaszilopita) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 gr vaj 2 kiskanal citromhéjreszelék 2 1/2 csésze cukor 6 tojás 1 csésze sütőporos liszt 2 csésze közönséges liszt 1/2 kiskanál szódabikarbonát 1 csésze tej 2 kanál citromlé 1/4 csésze pisztácia 1/4 csésze tört dió 1/4 csésze tört fehér mandulabél Diszítéshez: 1/4 csésze pisztácia 1/4 csésze tört dió 1/4 csésze vágott mandulabél 1/4 csésze cukor Elkészítés: 1. Egy nagy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A forma legyen 28 cm-es. A mixerben összeverjük a vajat a citromhéjjal, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Hozzádjuk a tojásokat egyenként, jól elkavarva hogy összeálljon az egész . 2. Átteszük egy nagy tálba a mixerből az egész masszát. Két rendben összekeverjük a kétféle lisztet, a szodát és a tejet, majd az egészet a felvert masszával. Hozzádjuk a citromlevet és a diót. 3. Beleöntjük a tortaformába majd közepes sütőben kb. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a tetejére rászórjuk az összekevert diszítőanyagot majd még 40 percig sütjük. Hagyjuk 5 percig pihenni majd fordítsuk ki és hagyjuk kihülni.Ez frissen a legjobb, mint a legtöbb kuglófszerűség. Fagyasztva nem jó, de el lehet tartani pár napot dobozban. Tanácsok: A vaszilopita jellegzetes Újévi édesség. Szilveszter éjszakáján szokás felvágni és mindenhol egy érmét rejtenek el benne, még a készen vásárolható vaszilopitákban is. Aztán felszeletelik az egészet éjfél után majd akire az érme esik azt az eljövendő év szerencsésének kiáltják ki. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |