| Stracciatella receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 4 tojásból fehérpiskóta (4 ek liszt, 4 ek porcukor, 4 tojás, pici sütőpor) 4 tojásból barnapiskóta (4 tojás, 2 ek kakaópor, 2 ek liszt, 4 tojás, pici sütőpor) Krém 1 l tej 2 csomag vaníliás pudingpor 1 narancs 3-4 kanálnyi narancsszörp 7-8 dkg csokoládé 25 dkg cukor 1 csomag zselatin 3 dl tejszín Elkészítés: lkészítés A piskótákat megsütöm a hagyományos módon, majd hagyom kihűlni.A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint 25 dkg cukorból vaníliás pudingot főzök. Ebbe még melegen belekeverem a narancs lereszelt héját, a levében meg feloldok egy zacskó zselatint, (elkeverem a narancslében, majd a mikróban kb. fél perc alatt felolvasztom). Hozzákeverem a pudinghoz és néhány kanál narancsszörppel ízesítem, majd hagyom kihűlni. Közben felverem a tejszínt habbá és lereszelem a csokoládét A kihűlt pudingba lazán beleforgatom a tejszínhabot és a csokireszeléket. A piskótalapokat felváltva rétegezem a krémmel, és a hűtőbe teszem hűlni. Sütőpapírból tölcsért készítek, ebbe kanalazom az olvasztott csokit. A kihűlt süteményt kockákra szeletelem, egy-egy tejszínhabrózsával és csokimintával díszítem. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |