| Kókuszos-aszalt meggyes keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg zabpehely 8 dkg liszt 6 dkg kókuszreszelék 8 dkg aszalt meggy 6 dkg cukor 1 ek. méz 2 ek. tej 10 dkg puha vaj 1 mk. sütőpor Elkészítés: A puha vajat kikeverjük a tejjel, a mézzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt meggyet és elkeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, tenyérrel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |