| Feketeerdő Torta bolondosan receptSütemények, édességek Hozzávalók: töltelék 0,5 kis üveg minőségi cseresznyepálinka vagy rum 1 csomag vaníliás pudingpor 1 üveg magozott meggy befőtt 0,5 liter tejszín 2 csomag habfixáló por tészta 10 db tojás 10 evőkanál kristálycukor 1x pár csepp citromlé 2 evőkanál kakaópor 10 evőkanál liszt 0,5 tasak sütőpor 10 db tojás 10 evőkanál kristálycukor 1x pár csepp citromlé 2 evőkanál kakaópor 10 evőkanál liszt 0,5 tasak sütőpor Elkészítés: 10 db tojás sárgáját 10 ek kristálycukorral pár csepp citromlével, 2 ek kakaóval összekeverem, míg habos nem lesz. A fehérjét felverem kemény habbá, majd a sárgájához adagolom a 10 ek liszttel, amihez 1/2 csomag sütőport kevertem. Kerek tortaformába öntöm és kisütöm. 1 csomag vaníliás pudingport meggylével felfőzöm, ha kihűlt, hozzáöntöm a rumot. Tejszínt felkeverem habfixálóval. A kihűlt piskóta lapot kétfelé vágom, a kettő között megkenem pudinggal, majd meggyet teszek bele, összerakom, majd kívülről a tejszínnel kenem, végül a meggyel díszítem, illetve csoki reszelékkel. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ciniest Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |