| Tésztasaláta felturbózva receptKöretek Saláták, öntetek Tésztafélék Zöldséges ételek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: -250g kiskagyló tészta -pici olivaolaj a tésztához -só -1 piros pritaminpaprika(jó paradicsompaprika is, alényeg, hogy édes és piros) -1 kicsi nyers kígyóuborka -1 kisüveg gyöngyhagyma -1 üveg savanyúuborka(kb 4 dl, lehet az átlagos bolti üveg alján hagyni pár szemet) -2 paradicsom -3/4 üveg konzervkukorica -20dkg gépsonka -20 dkg sajt A tartármártáshoz: -fél liter tejföl -majonéz -mustár -kicsi fehérbors -delikát ízlés szerint -pici porcukor Elkészítés: A tészta vizébe sót teszünk.Megfőzzük a tésztát.Leszűrjük.Ha még kell sózzuk, és kis olivaolajat öntünk rá.Hagyjuk kihülni.A zöldségeket, a sajtot és a sonkát apró darabokra vágjuk.(a kukoricát nem kell).Kikeverjük a tartármártást.Összeöntünk mindent. Jóétvágyat! Tanácsok: Hűtve fogyasztandó!Másnapra lesz csak igazán finom!Nagy adag lesz belőle. Elkészítési idő:változó.Igen aprólékos, ügyetlen kéznek órákig kitartó munka.De egyszer megéri kipróbálni,utánna rászokik mindenki. A receptet beküldte: ginwloss Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |