| Sündisznó (római tálban) receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj vagy comb (egyben), 1 nagy fej fokhagyma, só, bors, őrölt oregánó, 3-4 evőkanál olaj. Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük. A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket hosszában 1/2 cm vastagságúra vágjuk. Egy hegyes kés segítségével a fokhagyma "töviseket" a húsba szurkáljuk ügyelve, hogy egy kevés része kívül is maradjon. A római talat beáztatjuk legalább 10 percre, aztán a húst belehelyezzük. Az olajba keverjük a sót (izles szerint), a borsot és az oregánót. Ezzel a húst leöntjük és a tálat a sütőbe tesszük. Fokozatosan emeljük a hőmérsékletet kb 10 percenként közepes sütési fokra. 60 perc sütés után levesszük a tál tetejét és a húst pirulni hagyuk. Ekkor a kimaradt fokhagyma végek megpirulnak és tövisként kiállnak a húsból. Tanácsok: Tálalni tört burgonyával és sárgarépa főzelékkel ajálatos. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |