Tutireceptek.hu fejléc

Jászsági csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemáj,
15 dkg sajt,
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
só,
20 dkg laskagomba,
50 dkg zöldborsó,
1 csomag tarhonya,
őrölt bors,
1 evőkanál pirospaprika,
3 evőkanál libazsír,
1 db vöröshagyma.

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos módon pörköltet készítünk belőle.
Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Közben egy csipet sóval megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót is megpároljuk.
A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk.
Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan összekeverjük.
Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconbe tekert csirkemáj » Csirkemáj » Kati csirkemája » Római csirkemáj
» Csirkemájas csirkeszárny » Narancsos csirkemáj » Tepsis, lecsós csirkemáj » Csirkemájkrém
» Norbis almás csirkemáj » Zamatos csirkemáj » Csirkemájjal töltött cékla » Gesztenyés csirkemáj
» Rozmaringos csirkemáj » Csirkemájas metélt » Zsírban sült csirkemáj » Babos tejszines csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.