Tutireceptek.hu fejléc

Illatos-omlós pulykaszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 SZEMÉLYRE)

1 csokor petrezselyem
2 citrom
4 vékony szelet pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
só, feketebors

Elkészítés:
Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra.
A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel. Vegyes zöldsalátával kiváló vacsora az egész családnak.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc pulykaszeletek » Tejszínes zöldséges hús :) » Mustáros, mézes csirkecomb » Tejfölös gombás csirkecomb
» Erdélyi füstölt kolbász » Kapros húsgombóc » Pulykacomb-töltve » Falusi pecsenye
» Chilis csirkemell csíkok » Vörösboros csirke » Rakott burgonyapüré » Karamellizált pulykamell
» Alföldi tüskéshús » Sült oldalas száz ízzel » Fülemüle-tál » Csirke vadász módon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.