| Icuri picuri almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta : 250 g sima liszt 125 g vaj 100 g porcukor fél csomag sütőpor fél doboz tejföl 1 tojás pici só lekvár Almás töltelék: 1,5 -2 bögre alma -meghámozva, és felkockázva 1/4 bögre olvasztott vaj 1,5 teáskanál liszt 1/8 bögre víz 1/4 bögre kristály cukor 1/4 bögre barna cukor Elkészítés: A lisztből, porcukorból, vajból, sütőporból, tojásból, tejfölből és a kevés sóból tésztát gyúrunk. A muffin formákat (vagy mini pite formákat) jól kivajazzunk és a tészta feléből mindegyiket kibéleljük, és vékonyan megkenjük lekvárral. Mikor elkészültünk az olvasztott vajat, a lisztet, a vizet, és a kétféle cukrot feltesszük forrni. Mikor megforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott almát és jól elkeverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tésztával kibélelt muffin formákba töltjük 3/4-ig. A pitékre a tészta másik feléből rácsokat készítünk és miután betakartuk őket, megkenjük kissé felvert tojással. 180°C-on 18-20 percig sütjük. Tanácsok: Ha a tészta netalán túl ragadós lenne, nyugodtan gyúrjunk hozzá még lisztet :) Az almás töltelék kissé csurgós lesz, de nyugalom, ez így teljesen rendben van és a "híg" részéből is tegyünk a pitékbe, de csak módjával, nehogy sütésnél kicsurogjon. Ezért se töltsük túl a pitéket a töltelékkel! Ha a pitékre teljes "borítást" teszünk, akkor szurkáljuk meg fogpiszkálóval. Egyébként jó étvágyat :) Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Harcoslány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |