| Almás pite Daka módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 40 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 dl tejföl 2 db tojás 1 csomag sütőpor 2 kg alma 1 db citrom 1db narancs Só 2 csomag vaníliás cukor Fahéj Zsemlemorzsa Elkészítés: Az almát lereszeljük, őrölt fahéjjal, valamint vaníliás cukorral ízesítjük, és zsemlemorzsát keverünk hozzá. A lisztet a porcukorral, a vajjal, két tojás sárgájával, sütőporral, és ízlés szerint citrom és narancs héjjal összedolgozzuk. Kicsit pihentetjük, majd a tésztát kétfelé osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik lapot olajozott, morzsázott tepsire helyezzük, úgy, hogy kis pereme maradjon. Villával sűrűn megszurkáljuk, és a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk. A másik tésztalappal lefedjük, és a tészta tetejét tojásfehérjével legalább háromszor átkenjük, mindannyiszor más irányban. Végül villával ezt a lapot is megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: kaga Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |