| Zabkorpás almáspite receptReform ételek Hozzávalók: - 25 dkg zabkorpa - 25dkg zabpehely - 4 evőkanál búzakorpa - 10 dkg light vaj - 2 citrom reszelt héja - fahéj - édesítő (ki hogy szereti) - 2 tojás - 2 dl tej - 4 reszelt alma (bele) - 4 hámozott kockázott alma (közé) Elkészítés: A zabkorpát zabpelyhet és a búzakorpát egybekeverjük, beletesszük az édesítőt, 2 reszel citrom héját az olvasztott vajat, a tojásokat és a reszelt almákat összekeverjük. Beleöntük a tejet is (lehet kicsit langyos. Jól összekutyuljuk. Ne várjátok, hogy egy folyós massza lesz belőle, az a jó ha nem folyik. Mivel én csak egy fele adagot csináltam egy köralakú tortaformát vettem (de amúgy a full adagolásből egy nagy tepsis adag lesz), azt kikentem, elosztottam kétfelé a masszát, az eggyik felét egyenletesen belenyomkodtam a formába, erre rászórtam a felkokcázott almkat, jó sok legyen, ha kevés a 4 , több is lehet, ki, hogy szereti, majd megszórom az almát édesítővel és fahéjjal...ne sajnáljuk, legyen fini íze.És végül beterítjük a megmaradt massza másik felével, szépen eggyenletesen rányomkodjuk,hogy mindenhova jusson! Majd Be a sütőbe és 180 fokon 30 percik sütjük. Ha esetleg a végefelé megnézitek és a zab, még mindig nem elég puha , öntözzétek meg egy kis tejjel, az itteni zab kicsit más szerintem...de lehet, hogy tökéletes lesz nektek is... Majd ha letelt a fél óra nem muszáj, de meg lehet kenni egy kis cukormentes lekvárral, majd 5 percre visszadugni a sütőbe....és kész Tanácsok: Én csináltam már úgy is, hogy a közepébe szilvadarabokat raktam, így is isteni volt, és szerintem minden más gyümi is jó... Remélem ti is sikerrel jártok..jó sütést! A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |