| Gyors pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 30 dkg liszt 0,5 dl tej 1 kávéskanál só 1 mokkáskanál cukor 2 dkg élesztő 1 tojás a pogácsa megkenéséhez Elkészítés: Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, a sóval és margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, jól kidolgozzuk. A tésztát 1,5 cm magasra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük tojással. A tepsiben langyos helyen 40 percig kelesztjük, ezután forró sütőbe toljuk. 5 perc múlva közepes hőfokra állítjuk a sütőt, s 35 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |