Tutireceptek.hu fejléc

Sárgatúró recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej,
10 tojás,
1-2 ek.cukor,
1-2 cs.van.cukor,
csipet só,r.citromhéj,
(esetleg pici fahéj,de
el is hagyható!)

Elkészítés:
Az 1 liter tejet felforraljuk,miközben egy másik tálban 10 egész tojást (ízlés szerint) 1-2 evőkanál cukorral,1-2 cs.vaníliás cukorral,reszelt citromhéjjal,(esetleg kevés fahéjjal),csipet sóval kikavarunk,majd óvatosan - folytonos kavargatás mellett - beleöntjük a tejbe.Lassú tűzön 5-10 percig forraljuk,míg össze nem áll a massza.Ezután sűrű vászonkendőbe (konyharuhába)kötjük (hogy gombóc alakú legyen!),és hűvös helyre felakasztjuk,hogy lecsorogjon belőle a savó.
Ezután hűtőbe tesszük.Felszeleteljük,így tesszük a hidegtálra.

Tanácsok:
Finom,édeskés "sajtféleség" sonkához a legfinomabb.Szatmári asztalokról húsvétkor nem hiányozhat.Elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet.


A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti sárgatúró » Csillu sárgatúró receptje » Túrós finomság » Diós puding borhabbal
» Narancsos gesztenyetekercs » Csokoládékenyér » Joghurtos pite » Töltött ostya 2.
» Almás kalácsfelfújt » Sült kókuszos tekercs » Rántott zsemlék » Csokimáz sütikre
» Hangyasüti » Túrós-mazsolás szelet » Méteres rúd » Dán kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.