| Sárgatúró receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej, 10 tojás, 1-2 ek.cukor, 1-2 cs.van.cukor, csipet só,r.citromhéj, (esetleg pici fahéj,de el is hagyható!) Elkészítés: Az 1 liter tejet felforraljuk,miközben egy másik tálban 10 egész tojást (ízlés szerint) 1-2 evőkanál cukorral,1-2 cs.vaníliás cukorral,reszelt citromhéjjal,(esetleg kevés fahéjjal),csipet sóval kikavarunk,majd óvatosan - folytonos kavargatás mellett - beleöntjük a tejbe.Lassú tűzön 5-10 percig forraljuk,míg össze nem áll a massza.Ezután sűrű vászonkendőbe (konyharuhába)kötjük (hogy gombóc alakú legyen!),és hűvös helyre felakasztjuk,hogy lecsorogjon belőle a savó. Ezután hűtőbe tesszük.Felszeleteljük,így tesszük a hidegtálra. Tanácsok: Finom,édeskés "sajtféleség" sonkához a legfinomabb.Szatmári asztalokról húsvétkor nem hiányozhat.Elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet. A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |