| Hússal rakott tészta receptTésztafélék Hozzávalók: (4 főre) 25 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg tészta (jelen eseten fodros nagykocka) 1 kis dob. sűrített paradicsom 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg füstöt kolbász oregano bazsalikom bors só Öntet: 2 dl tejföl 1 dl tej 2 db tojás Tetejére reszelt sajt Elkészítés: A szalonnát kis kockákra, a kolbászt lehetőség szerint egészen apró kockákra, a vöröshagymát is apró kockákra vágom. A szalonnát felteszem a tűzre és addig hevítem, amíg a zsír kiolvad belőle. Nem kell, hogy tepertős legyen, csak jó olvadjon ki belőle a zsír. Ekkor ráteszem a vöröshagymát és a kolbászt, és fedő alatt addig párolom, míg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát, és a hús fehéredéséig pirítom. Ekkor jön hozzá a paradicsompüré, amit egy kevés vízzel hígítottam, valamint a fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregano. A tésztát enyhén sós vízben "al dente" kifőzöm, hideg vízben lehűtöm, majd a felét egy kizsírozott tepsibe, vagy tűzálló tálba terítem. Rá öntöm és elsimítom rajta a ragut, majd a tészta másik felét teszem rá. A tejfölt a tojásokkal és a tejjel simára keverem, és ráöntöm a tésztára. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tetején a tészta pirulni kezd. Ekkor kiveszem, megszórom reszelt sajttal és már csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt megolvadjon és egy kis színt kapjon. A receptet beküldte: valentinia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |