| Rakott burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 4 kemény tojás 30 dkg főzőkolbász 4 evőkanál olaj vagy 10 dkg vaj 2 dl. tejföl ízlés szerint só Elkészítés: A főtt tojásokat megtisztítjuk, karikára vágjuk. Egy másik edényben megfőzzük a burgonyát, majd megtisztítjuk azt is, és karikára vágjuk. A kolbászt is felszeleteljük. Egy evőkanál olajjal, vagy egy kevés vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, kibéleljük krumplikarikákkal, erre tojást meg kolbászt rétegezünk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart, a burgonyarétegeket megsózzuk. A tetejére burgonyaréteg kerüljön, a maradék olajjal, vagy vajjal locsoljuk meg, és a tejföllel leöntve, a forró sütőben erős tűzzel addig sütjük, amíg a tejfölt a burgonya magába nem szívta, a teteje szép piros nem lett. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |