Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
4 kemény tojás
30 dkg főzőkolbász
4 evőkanál olaj vagy 10 dkg vaj
2 dl. tejföl
ízlés szerint só

Elkészítés:
A főtt tojásokat megtisztítjuk, karikára vágjuk. Egy másik edényben megfőzzük a burgonyát, majd megtisztítjuk azt is, és karikára vágjuk. A kolbászt is felszeleteljük. Egy evőkanál olajjal, vagy egy kevés vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, kibéleljük krumplikarikákkal, erre tojást meg kolbászt rétegezünk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart, a burgonyarétegeket megsózzuk. A tetejére burgonyaréteg kerüljön, a maradék olajjal, vagy vajjal locsoljuk meg, és a tejföllel leöntve, a forró sütőben erős tűzzel addig sütjük, amíg a tejfölt a burgonya magába nem szívta, a teteje szép piros nem lett.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis-húsos burgonya » Angolos sült burgonya » Rakott krumpli tejszínnel » Rakott tészta brokkolival
» Rakott kel gombás rizzsel » Rakott sült » Sajtos rakott kelbimbó » Rakott csirkemell almával
» Szerb burgonya » Bolognai töltött burgonya » Magyaros rakott spagetti » Brokkoli sült burgonyával
» Francia rakott krumpli » Tejszínes rakott krumpli » Ementális burgonyafasírt » Láva burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.