| Aszaltszilvás marhapecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg marhahús 25 dkg aszalt szilva 2 dl száraz vörösbor 2 dl tejszín 2 marha-húsleveskocka só, olaj, fokhagyma, fehérbors, babérleveél, rozmaring, borókabogyó Elkészítés: Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tartalmaz még összetört fokhagymát, mustárt, fehérborsot, babérlevelet, rozmaringot, sót, borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük. Felöntjük az alaplével, és hozzáöntjük az átszűrt páclevet is és ezzel puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a megmosott, kimagvazott aszalt szilvát, majd ezzel együtt tovább pároljuk. Ízlés szerint vízzel pótoljuk, ami később elpárolog. A megpuhult húst kivesszük, és a visszamaradt pecsenyelevet tejszínnel besűrítjük. Tanácsok: Párolt rizzsel tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |