Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvás marhapecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
25 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 dl tejszín
2 marha-húsleveskocka
só, olaj, fokhagyma, fehérbors, babérleveél, rozmaring, borókabogyó

Elkészítés:
Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tartalmaz még összetört fokhagymát, mustárt, fehérborsot, babérlevelet, rozmaringot, sót, borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük. Felöntjük az alaplével, és hozzáöntjük az átszűrt páclevet is és ezzel puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a megmosott, kimagvazott aszalt szilvát, majd ezzel együtt tovább pároljuk. Ízlés szerint vízzel pótoljuk, ami később elpárolog. A megpuhult húst kivesszük, és a visszamaradt pecsenyelevet tejszínnel besűrítjük.

Tanácsok:
Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvás csoki kocka » Aszaltszilvás céklasaláta » Aszaltszilvás túrós rétes » Aszaltszilvas vodka
» Aszaltszilvás palacsinta » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Aszaltszilvás húsgombóc » Aszaltszilvás bárányragu
» Lubi pecsenye » Húsgombócok sajtmártással » Tunkedli » Pulykaragu rizzsel
» Báránytokány » Tanyasi sistergős » Pácolt zsebes karaj » Rakott szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.