| Almás-húsos káposztatál receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 fej káposzta - 4 db alma - 10 dkg reszelt sajt - 30 dkg darált hús - 2 dl tejföl - őrölt bors - só - vaj - zsemlemorzsa Elkészítés: 1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, és sós vízben megpároljuk. Lecsöpögtetjük, kisebb cikkekre feldaraboljuk. Kivajazott hőálló edény aljára szépen lepakolgatjuk a felét. Ízlés szerint sózzuk (ne felejtsük el, hogy már sós vízben pároltuk, érdemes utánakóstolni!), borsot hintünk rá. 2. Közben az olajban megpirított, sóval-borssal fűszerezett darált húst is rászórjuk. Megfogjuk az almákat, kimagozzuk őket, gerezdekre szeleteljük, ezekből is elhelyezünk a darált hús rétegre. A maradék káposztával befedjük, amelyekre kis darab vajakat is elhelyezünk. 3. A rakottast tejföllel meglocsoljuk és a reszelt sajtot is rászórjuk, egy maréknyi zsemlemorzsa elhintésével koronázzuk meg művünket. Ennek tetejére is dobhatunk még néhány vajdarabkát. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Tanácsok: Én a tejfölt is szoktam még ízesíteni egy kis majorannával, illetve főtt tojást is teszek a réteg töltelékbe. A vajat semmiképp ne felejtsük ki belőle, mert ez ellensúlyozza az almával szemben a fűszerezett hús ízét. Aki szereti, a húsnak előkészített forró olajba természetesen vághat hagymát is. Laktató, kiadós fogás. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |