| Pulykahúsos tál receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 50 dkg pulykahús - 1 fej hagyma - 3 gerezd fokhagyma - 1 dl olaj - 1 csokor petrezselyem - 1 evők. pirospaprika - 1 evők. sűrített paradicsom - 2 dl tejszín - 2 dl tejföl - 3 tojás - 1 csipet chili, - margarin a tál kikenéséhez Elkészítés: A burgonyát félig puhára főzzük héjastól, majd tisztítás után karikára vágjuk. A húst a hagymával együtt szép pirosra sütjük. Megszórjuk sóval, borssal, a fokhagymával, a petrezselyemmel és a pirospaprikával. Hirtelen erős tűzön megpirítjuk, közben rátesszük a paradicsom pürét, ha sűrű kis vízzel hígitjuk, de a végén sűrűnek kelle lenni. A tálba alulra burgonyát teszünk, gyengén sózzuk, borsozzuk, ráterítjük a húst, majd burgonyával befedjük. A tejszínt, a tejfölt, a tojásokat, a csipet chilit jól összekeverjük, és ezzel a mártással öntjük le a burgonyát. A sütőben kb. 40 percig sütjök. Forrón salátával tálaljuk. Tanácsok: Lehet dupla adagból készíteni a mártást, szaftosabb lesz! A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |