Tutireceptek.hu fejléc

Húsos-chilis-sajtkrémes szarvacska recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
350 g darált marhahús
350 g darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
6 ek olívaolaj
100 g olasz sűrített paradicsom (tubusos)
1 gerezd fokhagyma
1 tk chilipehely
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
200 g sajt
1 csokor petrezselyem
tengeri só ízlés szerint
400 g szarvacska tészta

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rátesszük a darálthúst. Erős lángon kevergetjük, míg kifehéredig, és ha levet ereszt, elpárologtatjuk róla.
A paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, pirítjuk egy-két percig, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilizzük.
Felöntjük kb. 200 ml forró vízzel, és rotyogtatjuk kb.10 percet.
Ezalatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és forrón tartjuk.
A húshoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, a friss-sajtot, majd a forró tésztát, és lazán átkeverjük.
Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói szarvacskák » Szarvacska Mexikói Raguval » Szarvacska » Szarvacska mexikói módra
» Mézes-csípős csirkemell » Almás-citromos fasírt » Bundázott csirkefalatok » Sajtos csirkemell filé
» Libacomb 4 személyre » Gombás marhasült » Balatoni borjúszeletek » Pacal rántva
» Erdélyi flekken » Fokhagymás csirkemell » Hússal töltött tészta » Gyros Évi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.