Tutireceptek.hu fejléc

Szarvacska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
22 dkg BL 80-as liszt
10 dkg tönköly fehér liszt
10 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
1 mokkáskanál méz
2 dkg margarin
késhegynyi aszkorbinsav
120 ml langyos víz
120 ml kefir
1/4 kocka élesztő

Elkészítés:
20 perc dagasztás és 1 ó kelesztés után a tésztát kiborítottam, majd finoman átgyúrva 8 felé osztottam. A darabokból ovális lapokat kell nyújtani, ami kb. 15 cm hosszú és az egyik vége szélesebb (10 cm), mint a másik. A szélesebb fele felől szorosan fel kell tekerni, majd a közepén félbe vágni. Meleg helyen 40-50 percig kell keleszteni. Vizezett tojássárgájával keltem le, majd előmelegített sütőben sütöttem. (eredeti receptben 205 fokon 15 perc)
Itt nem változtattam semmit a recepten.
Nagyon finom, puha péksütemény lett belőle, látványnak is szép.


A receptet beküldte: cintia2005


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvacska Mexikói Raguval » Brassói szarvacskák » Szarvacska mexikói módra » Csíkos szelet sütés nélkül
» Gesztenyés fatörzs I. » Almás rántott palacsinta » Charlotte torta » Szilvás-kókuszhabos süti
» Kókuszkocka (30 db) » Bűvös kocka » Részeges muffin » 5, 4, 3, 2, 1 és egy fél
» Kölespuding almával » Isteni csoki torta » Kosárka forma receptje » Györkönyi szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.