| Szarvacska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg BL 80-as liszt 10 dkg tönköly fehér liszt 10 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt 1 tk só 1 mokkáskanál méz 2 dkg margarin késhegynyi aszkorbinsav 120 ml langyos víz 120 ml kefir 1/4 kocka élesztő Elkészítés: 20 perc dagasztás és 1 ó kelesztés után a tésztát kiborítottam, majd finoman átgyúrva 8 felé osztottam. A darabokból ovális lapokat kell nyújtani, ami kb. 15 cm hosszú és az egyik vége szélesebb (10 cm), mint a másik. A szélesebb fele felől szorosan fel kell tekerni, majd a közepén félbe vágni. Meleg helyen 40-50 percig kell keleszteni. Vizezett tojássárgájával keltem le, majd előmelegített sütőben sütöttem. (eredeti receptben 205 fokon 15 perc) Itt nem változtattam semmit a recepten. Nagyon finom, puha péksütemény lett belőle, látványnak is szép. A receptet beküldte: cintia2005 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |