| Húsgombócok paradicsommártásban receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg darált hús 2 egész tojás 0, 5kg rizs 2 db nagy sűrített paradicsom 1 kávéskanál ételízesítő 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika 2 evőkanál cukor 1 mokkáskanál só 1 mokkáskanál oregáno 1-2 szál zeller zöldje 3 evőkanál liszt 1 evőkanál púpos zsír 2-3 nagy fej vöröshagyma Elkészítés: A húst ledarálom, majd a rizst hozzáadom, valamint a fűszereket. is. A hagymát, amit apró kockára vágtam, a zsíron megdinsztelem és hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom. Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint után ízesítek. A felhígított paradicsom felébe megfőzöm a húsgombócot, majd a zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítek, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedek, csomómentesre, keverek A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedem, félrerakom, és berántom, majd a húsgombócokat visszarakva, a fűszereket belerakva egyet rottyantok rajta. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |