| Húsgombóc paradicsommártással receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg. csirkecomb (lehet sertés, pulyka, vagy borjúhús is), 50 dkg. érett paradicsom, 1 kiskanál kristálycukor, 3 dkg. vaj. 1 közepes fej lila hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma,2 dl. csontleves ( lehet leveskockából is) 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél, 1 kiskanál só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 5 dkg. reszelt sajt, 1 csokor petrezselyemzöld. Elkészítés: A lila hagymát egészen apróra vágjuk, majd a felmelegített vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott és apró kockára vágott paradicsomot. Megszórjuk kristálycukorral, ízesítjük csipetnyi sócal és a zúzott fokhagymával, felöntjük a csontlével és alaposan kiforraljuk. Külön tálban a ledarált húst összekeverjük az őrölt fekete borssal, az apróra vágott bazsalikom levelekkel és kevés sóval. A masszát alaposan megkeverjük, majd gombócokat formálunk belőle, amit a paradicsommártásban kifőzünk. Tálaláskor az adagok tetejét megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyem zölddel. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |