Tutireceptek.hu fejléc

Hordós savanyúság készítése recept

Kategória:


Hozzávalók:
Szükséges műanyag hordó űrtartalma 30 liter. A zöldségek felöntőleve: 10 liter víz, 50 dkg. tengeri só (nem jódozott), 1-1 csomag koriandermag, mustármag,szegfűbors és szemes fekete bors, 10-12 db. babérlevél,20-25 db. borókabogyó. 1 evőkanál borkénpor, 2 csomag Na-benzoát, 1,6 kg. kristálycukor, 2,5 liter 10%-os ételecet, 2 csokor kaporlevél szárral, 2 nagyobb szál torma tisztítva és felaprítva. A zöldségek: apróbb vöröshagyma tisztítva, almapaprika, uborka, cukkini, zöld paradicsom, kis dinnye, patisszon, uborka, csípős paprika,

Elkészítés:
A lé összeállítása előtt a vizet felforraljuk, majd visszahűtve szobahőmérsékleten hozzákeverjük a sót, cukrot, ecetet és a fűszereket. A hordó aljára tesszük az egyik csokor kaprot tormaszeleteket és néhány babérlevelet, majd az egészet felöntjük a lével és folyamatosan rakjuk bele a hozzávaló zöldségeket érésük szerint, tisztítva, mosva.Ha patisszon, cukkini és dinnye nagyobb akkor felére, negyedére szeleteljük. Folyamatosan folytathatjuk a bedobálást. A hordót szobahőmérsékleten tároljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi sör készítése » Dobálós savanyúság » Vegyes vágott savanyúság » Savanyúság hidegen!
» Vödrös savanyúságom » Méz készítése házilag » Vödrös savanyúság » Brassói rakott savanyúság
» Vegyes savanyúság télre » Hordós /30 l-es/ » Bodzavirág szörp készítése » Teszt savanyúság.
» Savanyúság télire » Olajos paprika(Savanyúság) » Kefir készítése házilag » Hordós káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.