| Hókifli ilyen módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: *20 dkg Rama *40 dkg liszt *10 dkg cukor *1 dl tej *1 mokkáskanál sütőpor A töltelékhez: *10 dkg gesztenyemassza *5 dkg Rama *5 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: A Ramát olvasszuk fel, és dolgozzuk össze a cukorral, a tejjel, a liszttel és a lisztre szórt sütőporral. A tésztát gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hagyjuk 1/4 órát hűvös helyen pihenni. Időközben a gesztenyemasszát, a zsemlemorzsát és a Ramát keverjük össze. A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtsuk ki. Vágjuk kis négyzetekre. A négyzet közepére tegyünk gesztenyemassza-halmocskát és kifliformára tekerjük össze. Ramával kikent sütőlapon, előmelegített sütőben süssük ki. A kiflik sütés után is fehérek maradnak, ezért a kifli alját megnézve győződhetünk meg arról, hogy a kifli megsült-e. Még melegen, bőséges vaníliás porcukorban forgassuk meg. Villanysütő: 200 °C 4.fokozat Gázsütő: 3.fokozat Sütési idő: kb. 18 perc A receptet beküldte: Ancsa-mancsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |