Tutireceptek.hu fejléc

Hókifli ilyen módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
*20 dkg Rama
*40 dkg liszt
*10 dkg cukor
*1 dl tej
*1 mokkáskanál sütőpor

A töltelékhez:
*10 dkg gesztenyemassza
*5 dkg Rama
*5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A Ramát olvasszuk fel, és dolgozzuk össze a cukorral, a tejjel, a liszttel és a lisztre szórt sütőporral. A tésztát gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hagyjuk 1/4 órát hűvös helyen pihenni. Időközben a gesztenyemasszát, a zsemlemorzsát és a Ramát keverjük össze. A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtsuk ki. Vágjuk kis négyzetekre. A négyzet közepére tegyünk gesztenyemassza-halmocskát és kifliformára tekerjük össze. Ramával kikent sütőlapon, előmelegített sütőben süssük ki. A kiflik sütés után is fehérek maradnak, ezért a kifli alját megnézve győződhetünk meg arról, hogy a kifli megsült-e. Még melegen, bőséges vaníliás porcukorban forgassuk meg.

Villanysütő: 200 °C 4.fokozat
Gázsütő: 3.fokozat

Sütési idő: kb. 18 perc


A receptet beküldte: Ancsa-mancsa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses gomba bácskai módra » Friss kolbász bajor módra » Pirogi/nagymamám módra/ » Tiramisu Anikó módra
» Csirkeszárny Orly módra » Almatorta Vigné módra » Saláta Andi módra » Keksztorta Mamóca módra
» Fánk Emyke módra » Gőzgombóc felvidéki módra » Tiramisu WW módra » Banankenyer Maris modra
» Sertésragu Budapest módra » Csirkemell Mérő módra » Ropogós csülök Ancsi módra » Csirkemell "izé"módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.