| Hideg sárga- vagy őszibarackleves receptLevesek Hozzávalók: 20-25 dkg. barack ( lehet sárga, de idény szerint őszi is), 2 dl. fehér, édes bor, 2 dkg. zsemlemorzsa, 15 dkg. porcukor, 1 citrom leve, 1 db. tojás, 1 dl. tejszín. csipetnyi só. Elkészítés: A barack mennyiség felét kimagozzuk, meghámozzuk, felszeleteljük és a borban lassú tűzön puhára főzzük. A barack másik felét kimagozzuk, majd jó liternyi vízben a zsemlemorzsával együtt feltesszük főni. Ha kész turmixoljuk.A tejszínben a felvert tojást jól elkeverjük. A leves mindkét részét összeöntjük, hozzákeverjük a porcukrot, ízesítjük a citrom levével és lassú tűzön a tejszínes tojást is apránként hozzáadva készre főzzük. Hidegen, jégbe hűtve tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |