| Hideg kecskeméti barackleves receptLevesek Hozzávalók: 1,5 kg (őszi)barack 3 dl őszibaracklé 2 dl narancslé 1 csapott teáskanál fahéj 6-8 szem szegfűszeg 1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!) citromlé 2 cl kecskeméti barackpálinka A habaráshoz: 4-5 evőkanál liszt kb. 2,5 dl tejföl 2 dl tejszín felverve Elkészítés: A barackot megmossuk és a héját lehámozzuk majd felkockázzuk, ráöntjük a gyümölcsleveket és pálinkát. Egy lábosba tesszük a szegfűszeget, fahéjat,és felforraljuk. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszint, majd turmixgéppel jól össze keverjük. Ha ez kész bele merjük a baracklevet,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számit,majd szép lassan összeturmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük, beletesszük a kockázott barackot és már fogyasztható is, tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.:) A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |