Tutireceptek.hu fejléc

Hideg kecskeméti barackleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 kg (őszi)barack
3 dl őszibaracklé
2 dl narancslé
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
2 cl kecskeméti barackpálinka
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín felverve

Elkészítés:
A barackot megmossuk és a héját lehámozzuk majd felkockázzuk, ráöntjük a gyümölcsleveket és pálinkát. Egy lábosba tesszük a szegfűszeget, fahéjat,és felforraljuk. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszint, majd turmixgéppel jól össze keverjük. Ha ez kész bele merjük a baracklevet,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számit,majd szép lassan összeturmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük, beletesszük a kockázott barackot és már fogyasztható is, tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.:)


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg túrós » Gesztenyés süti hidegen » Hideg túrógombóc » Hideg sajtmártás-mártogato
» Borjúnyelv hidegen » Vendégváró hidegtál » Hideg banánkrém leves... » Hideg gyümölcs turmix
» Hideg szilvakrémleves » Hideg kutya Emyke modra » Epres habos metélt hidegen » Hideg őszibarack
» Tejfolos hidegtorta » Hideg szilvapuding » Hideg őszibarack leves » Hideg uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.